Affiches op de camping

Gasten informeren op je camping kan op verschillende manieren. Grote kans dat er diverse affiches hangen bij het toiletgebouw, de receptie en de horeca. Je kunt natuurlijk in het programma Word de boodschap die je wilt overbrengen typen. (Zoals de twee bovenste afbeeldingen) Vaak zijn er meerdere personen die deze affiches maken waardoor ze in verschillende lettertypes en groottes, zonder kleur of juist verschillende kleuren, met en zonder logo gemaakt worden. Persoonlijk vind ik dat altijd erg rommelig en onprofessioneel ogen, al deze verschillende affiches bij elkaar geplakt. Je hebt een écht bedrijf, ook al is de camping nog zo klein, je wilt professionaliteit uitstralen. 

Mooier is het natuurlijk als deze affiches in dezelfde huisstijl gemaakt worden. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Maak een standaard sjabloon aan waar je alle vaste terugkerende elementen zoals een logo alvast in verwerkt. Kies maximaal 2 verschillende lettertypes, één voor titels en tussenkopjes en één voor standaard teksten. Vraag iedereen die deze affiches wel eens maakt voortaan dit sjabloon te gebruiken. Hierdoor creëer je een eenheid en herkenbaarheid. (Zoals de twee onderste afbeeldingen) Uiteraard kan het ook iets minder uitbundig. 😉 Maar zo heb je wel een idee hoe het er ook uit kan zien. 

 

Voor het ophangen van deze affiches gebruik je dan natuurlijk geen plakbandje en je hoeft ze ook niet meer te lamineren. Google eens op kliklijsten en schaf er een aantal aan. Kliklijsten schroef je eenmalig vast op de plaats waar jij dat wilt. Je kunt de kliklijsten gemakkelijk openen en de nieuwe affiches er in doen. Deze kliklijsten beschermen het affiche tegen beschadigingen door regen en wind.

Heb je geen plek om de kliklijsten op te hangen maar wil je de affiches op ramen hangen? Ook hier zijn hele mooie magnetische wissellijsten voor te koop. Deze kun je met een speciale plakstrip op het raam hangen. De lijst is magnetisch waardoor het affiche goed blijft zitten en je ze keer op keer kunt vervangen.

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Hoe je een sjabloon maakt of hoe je een huisstijl invoert voor jouw bedrijf? Neem contact met mij op zodat ik met je mee kan denken, tips kan geven of het helemaal voor je uit handen nemen. Zo heb jij voortaan prachtige affiches in de huisstijl van jouw camping hangen.