Het eerste half jaar als ondernemer zit er alweer op en ook de eerste keer op vakantie als Virtual Assistant. Wat is de tijd voorbij gevlogen en wat heb ik al veel leuke dingen mogen doen, veel geleerd, nieuwe mensen leren kennen en wat geniet ik van de vrijheid van het ondernemerschap. Op 22-02-2022 schreef ik mijn bedrijf in bij de kvk. Een prachtige dag voor de start van iets moois. Nog geen seconde spijt heb ik gehad van mijn keuze om als VA aan de slag te gaan.

Afgelopen vrijdag zijn we weer thuisgekomen van een heerlijke vakantie in Duitsland. Mijn favoriete vakantieland. We hebben heerlijk gekampeerd met onze tent op camping Harfenmühle in Morschied, vlakbij Idar Oberstein. Elke dag was het rond de 30 graden. Als je het mij vraagt, iets te warm, maar oké we mogen niet klagen. Meestal hebben wij namelijk meer regen dan zonneschijn tijdens onze kampeervakanties. Het leuke aan vakanties vind ik ook altijd om te kijken hoe het er aan toe gaat op de camping. Door mijn ervaring in het toerisme kijk je toch net even anders naar bepaalde zaken. Op deze camping werken ze bijvoorbeeld nog met een papieren planbord en je reservering werd opgeschreven op papier! Voor mijn gevoel toch echt wel een flink stuk terug in de tijd, maar ook wel fascinerend. Met de eigenaar van de camping had ik hier een leuk gesprek over. Ik vroeg hem naar het planbord wat achter hem hing, hij vertelde mij dat hij niks moest hebben van computers. Al die digitalisering vond hij maar niks. Hij liet me een potlood en een gum zien en zei: Kijk, dit is het enige wat ik nodig ben, werkt perfect! Leuk om te zien dat het papieren planbord en de papieren nota’s voor reserveringen voor deze camping blijkbaar nog zo goed werkt. Al denk ik stiekem dat het voor hem ook een beetje de angst voor het onbekende is en dat hij de enige is die aan het planbord mag komen. Als er meerdere personen mee werken sluipen er toch sneller foutjes en dubbele boekingen in. 

“Een potlood en een gum is het enige wat ik nodig ben, werkt perfect! “

 

Deze zomer is de eerste vakantie dat ik als ondernemer op vakantie ben geweest. Ik heb er dit jaar voor gekozen om mijn werkzaamheden als Virtual Assistant tijdens de vakantie “gewoon” door te laten gaan. Ik had geen grote klussen staan en kon zo om de dag even werken voor een klant. Meestal deed ik dit op de momenten dat mijn zoon lekker aan het zwemmen was in de zwemvijver op de camping. Op deze manier konden we de leuke uitstapjes, het relaxen en werken goed combineren. Dit is ons allemaal goed bevallen zo. Ik vind het fijn dat het werken op afstand ook in de praktijk zo goed uitpakt. Dit had ik een jaar geleden niet kunnen bedenken maar ook zeker niet aan willen denken. Als ik voorheen op vakantie ging wilde ik ook écht vrij zijn van het werk, die tijd had ik dan ook echt even nodig om bij te kunnen tanken. Nu ik een eigen bedrijf heb voelt het werken niet als werken. Ik doe elke dag wat ik het leukste vind. 

 “Dit had ik een jaar geleden niet kunnen bedenken.”

 

Voor de zomervakantie heb ik de opleiding van VA School afgerond en mijn certificaat gehaald. Ook schreef ik mij in voor een nieuwe studie, namelijk Copywriting en SEO. Ik heb er zin in om weer nieuwe dingen te gaan leren zodat ik mijn klanten nog beter kan gaan helpen.

Het is nu dinsdag 30 augustus, mijn zoon heeft zijn eerste schooldag er alweer op zitten. Hij gaat alweer naar groep 7! En wat had hij er zin in om weer naar school te gaan. Nu de scholen weer zijn begonnen en alles weer wat in het normale ritme komt vind ik dat toch ook wel weer fijn. Ik ben heerlijk opgeladen na de vakantie en heb allemaal leuke nieuwe ideeën opgedaan voor mijn bedrijf. Ik heb echt zin om lekker te gaan knallen het laatste half jaar van 2022. Ik zit in een heerlijke flow en kijk enorm uit naar wat het komende half jaar mij gaat brengen.